Säkra mynt med Bitcoin hårdvaruplånböcker

kreditkort krypto

Du är säkert väl medveten om att Bitcoin nätverket är enkelriktat. Det vill säga att man inte kan skicka pengar fram och tillbaka på samma sätt som man kan göra med banköverföringar. Om du skickar pengar till en annan bitcoinadress så är detta finalt. Vill du få pengarna tillbaka så måste den som tog emot dem skapa en ny transaktion. Det här är inget problem rent praktiskt när det är så att man handlar med personer som är ärliga och inte är ute efter att luras. Men om det är så att pengarna man har på sin Bitcoin plånbok blir hackade och stulna så kommer man aldrig att få tillbaka dem. Det är på grund av detta som det är viktigt att välja Bitcoin hårdvaruplånböcker som är säkra och lätta att använda sig av.

Så fungerar din Bitcoin hårdvaruplånbok

När du vill skicka pengar virtuellt så måste du ha en plats, rent elektroniskt, för pengarna. Det är det här som är din plånbok. Den kan finnas online på en server som tillhör kryptovalutaplattformen som du använder dig av. Men en hårdvaruplånbok finns inte online. Den är en fysisk sak som du kommer att koppla till din dator, som ett externt minne. Det här minnet har mjukvara som gör att du kan kryptera lösenordet, den privata nyckeln, som du använder för att komma åt pengarna.

Plånboken har en adress. Det är denna som du kan ge till andra så att de kan skicka pengar till dig. Det här fungerar lite som email men en stor skillnad är att adressen inte avslöjar vem du är. På så vis så kan du skicka Bitcoins helt anonymt. Transaktionen syns och sparas för all framtid i Bitcoin nätverket, men ingen kan säga vem som skickade pengarna eller vem som tog emot. Det är något som stannar mellan dig och mottagaren.

När du vill skicka pengar med din Bitcoin hårdvaruplånbok så kopplar du den till din dator. Du använder ditt lösenord för att logga in och sedan så kan du använda dig av datorns internetuppkoppling för att skicka pengar till andra plånböcker. Du kan också ta emot pengar på detta vis. Säkerheten är otroligt hög och du riskerar inte att bli hackad.

hackerkod

En plånbok online och en på datorn

För att göra det enkelt att handla med Bitcoins så kan du ha en plånbok online med tjänsten som erbjuder detta. Då kan du snabbt köpa Bitcoin och sedan handla med dessa från plånboken som finns online. Så snart som du har tagit emot mynt som du inte vill använda för ny handel online så kan du flytta dessa till din hårdvaruplånbok. Den kan fungera lite som en sparbössa och är särskilt bra att ha för den som vill göra längre investeringar eller regelbundet spara överskott av affärer på ett tryggt sätt.

Viktigt att tänka på med hårdvara

I och med att hårdvaran kan plockas bort från datorn så rör det sig om en sak som kan komma bort. Är du inte noga med att hålla noggrann ordning på din Bitcoin hårdvaruplånbok så är detta en säkerhetsrisk. Det är också därför som det rekommenderas att man gör en kopia av sin plånbok. Då har man alltid möjlighet att få tillbaka pengarna om man skulle tappa bort originalplånboken.

Det är också viktigt att du är mycket försiktig med din privata nyckel. Om någon får tag på den tillsammans med din hårdvaruplånbok så är det kört. Då kommer du inte att få tillbaka pengarna. Med lite logik så kan du se till att plånboken alltid är säker och att ingen får tag i lösenordet.

Vad gäller plånböcker online så får du välja det bästa alternativet som finns. En del plattformar erbjuder en teknik som gör att din privata nyckel inte sparas på handelsplattformens server. Det kan vara att föredra om du inte vill att plattformen ska ha tillgång till dina Bitcoins som finns på plånboken. Men då ska du också komma ihåg att du absolut inte får förlora ditt lösenord som inte kan återställas av tjänsten!

Många bolag inom fintech erbjuder även virtuella plånböcker som du förvarar hos dem.

Leave a Comment