Hur kan man spara Bitcoin på bitcoinplånböcker?

För att kunna köpa Bitcoin så måste man ha en bitcoinplånbok. Den använder man för att ta emot och för att skicka virtuell valuta. Det här fungerar på så vis att man har en adress som folk kan skicka pengar till, och att man kommer åt dessa pengar genom att logga in med en privat nyckel.

Den privata nyckeln är ett lösenord som visar att man äger plånboken. Det här påminner lite om email men med ett förlorat lösenord för bitcoinplånboken så kan läget bli lite värre än om man förlorar lösenordet till email. I bitcoinplånboken så finns det ju pengar som kan gå förlorade för evigt om någon annan kommer in i den.

 

Bitcoinplånbok

Det gäller alltså att spara Bitcoin på bitcoinplånböcker på ett säkert sätt

Idag så finns det flera olika alternativ och vilket man ska välja är inte en fråga med ett enkelt svar. Du måste fundera lite på hur du använder dina Bitcoins. Om du ska spara länge och en större summa så kräver det högre säkerhet än om du bara skickar mindre summor då och då. Men oavsett vilket så är det självklart att du aldrig ska ta onödiga risker.

Välj kryptohandelsplattformar som är seriösa och som har ett gott rykte. De gör sitt bästa för att se till att dina Bitcoins är säkra och att du får enkel användning. Var alltid medveten om riskerna med en viss lösning så att du förstår hur du ska hantera den på rätt sätt.

Spara i en bitcoinplånbok online?

Om du vill spara Bitcoin på bitcoinplånböcker som finns online så ska du vara väldigt försiktig med hur. Det är ganska vanligt att en plattform för handel med kryptovaluta även erbjuder plånböcker som du kan använda online. Du får ett konto och kan sedan logga in för att göra transaktioner. Med din privata nyckel så bevisar du att plånboken online är din men här finns det ett litet krux. Det är att denna nyckel sparas på servern för kryptovalutahandelsplattformen. En tredje part har alltså tillgång till dina Bitcoins. Det är klart att en seriös tjänst inte är intresserad av att rota i användares plånböcker. Det har de ju allt att förlora på. Kryptoplattformar drivs oftast av stora Fintechbolag som är pålitliga.

Men samtidigt så kan det ju bli så att servern som plattformen ligger på blir hackad och då är det inte säkert att man får behålla sina bitcoins. De kanske försvinner för evigt och då kommer tjänsten för handel antagligen inte att ge någon ersättning. Det här får du ta en titt på i villkor för din bitcoinplånbok online. Var medveten om riskerna och tänk över hur mycket du vill ha i plånboken. För mindre belopp så kanske det känns okej att ta risken, men för pengar som du vill spara för framtiden så är det lite annorlunda.

 

Kryptovalutor

Appar för dator och mobil

Du kan även ta emot Bitcoins med appar som fungerar både på dator och mobil. Kanske vill du sköta handel med Bitcoins på väg då kan en molntjänst för kryptovaluta vara bra att ha. Det här är fullt möjligt. Dels så kan du komma åt en bitcoinplånbok som finns online med din mobiltelefon och dels så kan du använda en app som är särskilt till för detta. Men här är det återigen så att det är bäst att använda lösningen för mindre summor och inte för ett långsiktigt sparande.

Spara direkt på din dator

Du kan ladda ner gratis mjukvara och skapa en bitcoinplånbok på din dator. Det här är enkelt och ger lite mer säkerhet eftersom du nu inte kommer att dela dina privata nycklar med tredje part. När du har plånboken på datorn så måste du se till att skydda den extra noga mot virus som kan komma med sådant som du laddar ner online. Med gott datorskydd så kan den här typen av bitcoinplånbok bli en bra lösning.

Använd en hårdvaruplånbok

Du kan också spara Bitcoins på bitcoinsplånböcker som är helt frikopplade från din dator. Det här är hårdvaruplånböcker. De fungerar också med mjukvara men är fristående manicker som man kopplar till datorn. För långsiktigt sparande så är en hårdvaruplånbok för Bitcoins den allra bästa lösningen.

Leave a Comment