Bitcoin molntjänster – fördelar och nackdelar

molntjänster

Om man ska börja mina Bitcoins med Bitcoin molntjänster beror en hel del på hur mycket man kan tjäna på detta. Men det är inte bara det där med faktiska utbetalningar som kommer att spela roll. Det kan finnas fler fördelar med att välja att mina Bitcoins via moln hellre än att själv dra igång ett datorcenter. Om du väljer rätt molntjänst så finns det pengar att tjäna på detta men missa inte nackdelarna med den här typen av mining. Om någon eller flera av de nackdelar som finns med cloud mining känns för tunga så kanske du bör undvika att betala för den här typen av tjänst.

Så fungerar Bitcoin molntjänster

En Bitcoin molntjänst är i grund och botten ett datorcentrum som utför mining. De kommer att ha hårdvaran och mjukvaran som krävs för detta. Du kan betala för att få en del av de Bitcoins som centret lyckas mina fram. Det här kan bli mer eller mindre beroende på hur bra det går. Mer etablerade Bitcoin molntjänster har längre historik och det gör att man kan vara rätt så säker på ungefär hur mycket det kommer att bli tal om. Men även om ett Bitcoin miningcentrum är etablerat så betyder det inte garanterade stora vinster. Du måste alltid vara medveten om förhållandet mellan din insats och utbetalningar för att avgöra om det kommer att löna sig att mina på detta vis via en molntjänst.

Fördelarna som du kan dra nytta av

Den största fördelen med Bitcoin molntjänster är att du inte själv behöver utföra mining. Du behöver inte investera i hårdvara med rätt kraft. Du behöver ingen mjukvara och heller inte den elektricitet som krävs för att mina. Det här är just något som får många att välja Bitcoin molntjänster. Det kan nämligen bli rätt så dyrt att själv betala för den energi som ett datorhall drar.

När man använder sig av flera datorer samtidigt så genererar det också en hel del hetta. Det blir så varmt att man måste använda sig av fläktar för att utrustningen inte ska överhettas och för att man alls ska kunna befinna sig i rummet. Det här innebär en hel del oljud och det är ju knappast något som man vill ha i sitt hem eller ens på ett kontor. Man slipper alltså allt detta då man betalar för att ett datorcentrum ska sköta miningen.

ether och bitcoin

Nackdelar som du måste vara medveten om

Samtidigt som det är bra att någon annan kan ta bitarna som inte är så bekväma så kan det finnas nackdelar med att inte själv sköta mining. En sådan är att du då inte kommer att kunna tjäna lika mycket på miningen. Datorcentret tar en del och så kommer alla andra som är med och investerar i arbetet också att ta sina delar. Dessutom så får du ju inte genomföra själva miningprocessen vilket kanske är något som du skulle gilla.

En stor nackdel som man absolut inte får missa är att man kan bli lurad om man väljer fel Bitcoin molntjänst. Det finns aktörer som inte kör med öppna kort och som innebär en stor risk. Då kan du förlora allt som du har satsat på molntjänsten vilket är trist.

Ett genomtänkt val

Nu är det inte så att man bör hålla sig borta från Bitcoin molntjänster bara för att det finns de som luras. Om du väljer en seriös tjänst så är ju chansen god att du faktiskt kan tjäna på detta. När du gör ett upplyst val så kan det gå bättre. Lär dig mer om hur mycket du kan tänkas få ut vid utbetalningar och jämför detta med vad du investerar. Om du inser att du kan tjäna mer på kryptovalutahandel där du köper Bitcoins och sedan handlar snabbt när priset faller eller stiger så kanske detta är ett bättre val. Men det ena behöver inte utesluta det andra. Visst går det att både investera i mining via molntjänster och att handla på kryptovalutahandelsplattformar (är detta världshistoriens längsta ord?) och lyckas väl med detta.

Leave a Comment